top of page

Om det å høste fra nærnaturen når menneskene sover.


Rett under huset jeg bor i ligger Bunnefjorden. En travel plass nå sommerstid men om natten har indre Oslofjord et snev av villmark over seg. En ro senker seg over landskapet om natten. Jeg møter ofte både rev, grevling og rådyr på mine nattlige roturer rundt Ulvøya og Malmøya. I 6 tiden kommer lyset og menneskene, de fleste bortsett fra kråkene og måkene trekker seg da unna og naturen blir igjen en tumleplass for fritidsbåter og biler.

I natt hadde jeg en flott fiskekompis. Fiskeørna viste meg hvor Makrellen gikk høyt i vannet. Det ble god fangst på oss begge og jeg har nå fryseren full av torsk, sei, hvitting og makrell.

Silanda og ungene hennes tok også livet med ro i de tidlige morgentimer, før de første motorbåtene setter en ny standard for aktivitetsnivå. Jeg anbefaler høyt en langsom og årvåken tur inn i naturen i Oslonatten. Det ligger fortsatt noe evig i den.


Fremhevede Poster
Nye Poster
Følg med!
  • Facebook Black Square
bottom of page